Till startsida

Vision 2020 - ett styrande dokument

Visionen visar på de viktigaste framtidsfrågorna och stimulerar till utveckling och nya idéer. Den kräver ett gediget och målmedvetet arbete för att bli verklighet. Vi har därför formulerat mål och strategier som anger en konkret inriktning för det fortsatta arbetet.

Vision 2020 var resultatet av en omfattande process där närmare tusen anställda och studenter deltog i en lång rad seminarier och workshops. Arbetet präglades av stort engagemang och många är delaktiga i våra vägval. I processen medverkade också inbjudna gäster från andra lärosäten, nationellt och internationellt, kommun, region och näringsliv.

Uppdatering 2016

Universitetsstyrelsen uppdrog åt rektor att senast 2016 göra en översyn av, samt föreslå eventuella förändringar i Vision 2020. Den uppdaterade version som styrelsen beslutade om den 25 oktober är att se som en avstämning halvvägs.

Översynen har utgått från frågan hur långt vi har kommit på vägen mot förverkligandet av målen i Vision 2020. Den har haft sin utgångspunkt i arbetet med implementeringen av visionen, handlings- och verksamhetsplanerna, samt en bedömning av förändringar såväl i omvärlden som inom universitetet.

Uppdateringen gäller de avsnitt som redogör för strategierna för att uppnå målen. Den största förändringen är att samverkan inte längre utgör ett eget avsnitt utan istället har integrerats i forskning och utbildning för att spegla det sätt på vilket universitetet numera arbetar med samverkansaspekterna. De inledande delarna – Vår tradition och vår värdegrund, Vi bygger kompletta akademiska miljöer och Vår vision ska visa vägen – kvarstår oförändrade.

 

Kontaktinformation

Magnus Petersson

Box 100, SE-405 30 Göteborg

Besöksadress:
Universitetsplatsen 1

Telefon:
031-786 4015

Sidansvarig: Magnus Petersson|Sidan uppdaterades: 2018-01-24
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://medarbetarportalen.gu.se/vision2020/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2019-06-26

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?