Till startsida

Studieadministrativ handbok för forskarnivå



I studieadministrativ handbok för forskarnivå finns information om hur de administrativa processerna kring forskarutbildning går till – allt från att inrätta ett forskarutbildningsämne till att doktoranden tar ut sin examen.

Informationen riktar sig både till handläggare och administratörer av utbildning på forskarnivå, såväl som prefekter, handledare, examinatorer och studierektorer. Kort sagt alla som på något sätt deltar i administrationen kring en doktorand.

I den här handboken omfattar begreppet doktorand samtliga studenter som är antagna till utbildning på forskarnivå. Detta oavsett vilken examen (licentiatexamen eller doktorsexamen) som är slutmålet, och oavsett på vilket sätt doktoranden är finansierad (anställd som doktorand, stipendiat eller samverkansdoktorand).

FUBAS och Ladok3

Vid utbildningsenheten pågår arbetet med att ta fram systemstöd för kursplaner på forskarnivå. Detta arbete går under namnet FUBAS-projektet och har en preliminär tidplan för driftsättning våren 2018. Dessutom ska Ladok3 införas på Göteborgs universitet under hösten 2018. Implementeringen av de båda systemen kommer att förändra rutinerna för utbildning på forskarnivå, vilket också innebär att innehållet i handboken kommer att ersättas och bytas ut efterhand.

Viktig information

Webbsidorna är under ständig utveckling eftersom processer och system förändras över tid. Om du finner felaktig information eller brutna länkar vill vi gärna uppdatera webbsidan.

Kontakta webbansvarig via e-post:

Jessica Pamp, webbredaktör

Kontakt och support

Utbildningsenheten är huvudansvarig för och förvaltar studieadministrativ handbok för forskarnivå.

Utbildningsenheten
Box 100, 405 30 Göteborg
Besöksadress: Rosenlundsgatan 4
Kontaktperson: Jessica Nyberg Pettersson

Utbildningsenhetens webbplats

Support

Frågor som rör Ladok och ISP-systemet ställs via e-post.

Sidansvarig: Utbildningsenheten|Sidan uppdaterades: 2018-01-10
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://medarbetarportalen.gu.se/studieadministration/sah-forskarniva/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2018-01-24

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?