Till startsida

Högskolepedagogiska kurser

ANSÖKAN HT2022 är STÄNGD

Sahlgrenska akademin har en egen hantering av sökande till de högskolepedagogiska kurserna PIL101, PIL103 och PIL201.

Sökande till PIL102 hänvisas till PIL-enhetens antagning som öppnar 20 april 2022, här gäller först till kvarn.

På grund av det höga söktrycket till PIL201 erbjuder Sahlgrenska akademin en extra PIL201-kurs (nätbaserad på svenska) med 12 platser HT 2022. Kursens schema finns här.

Omfattning: Kursen omfattar motsvarande 3,5 veckors heltidsstudier.

Enheten för pedagogisk utveckling och interaktivt lärande (PIL) beslutar om antal platser på respektive kurs för Sahlgrenska akademins personal, där även VGR-anställda med anknytning till Sahlgrenska akademin ingår.

Antal kursplatser HT22

Ansökningsperiod för HT22: 28 mars – 1 maj, 2022

Observera att ditt x-konto måste vara aktivt för att kunna delta i kurserna. Kontrollera att ditt x-konto är aktivt i samband med ansökan om du inte använder det regelbundet. Kontakta din avdelningschef om detta. Besked om antagning och reservplats skickas ut senast vecka 24.

Urval

Varje institution rangordnar sina sökande utifrån informationen i onlineformuläret. Institutionen får platser i relation till söktrycket, så ett högt söktryck till en kurs ger fler platser.

Observera att sent avhopp på en accepterad kursplats medför en kostnad för institutionen till PIL-enheten. Är du antagen till en kurs är det inte möjligt att byta kurstillfälle.

För tillträde till PIL103 krävs godkänt på HPE101/PIL101 och HPE102/PIL102, eller att motsvarande meriter prövas av Sahlgrenska akademin.

Läs mer om prövning och erkännande av högskolepedagogiska meriter.

Sidansvarig: Åsa Ekvall|Sidan uppdaterades: 2022-05-03
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://medarbetarportalen.gu.se/sahlgrenskaakademin/anstallning-personal/hogskolepedagogiskakurser/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2022-06-27

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?