Till startsida

Sahlgrenska Academy International Starting Grant

Årligt återkommande utlysning som syftar till att uppmuntra institutionerna vid Sahlgrenska akademin att rekrytera talangfulla forskare med internationell erfarenhet. Årets utlysning öppnar 16 juni 2022.

Den som vill söka bör ta kontakt med någon av Sahlgrenska akademins institutioner, då varje ansökan måste ha ett stödbrev från prefekt. Totalt utlyses 4 miljon kronor till max 4 forskare. Medlen går till institutionen för att finansiera forskarens forskningsverksamhet och beviljade medel utbetalas till institutionen tidigast när forskaren har anställts. Detaljer för anställning bör beskrivas i prefektens stödbrev. Notera också att även om bidraget kan användas till lön, så räknas det som en fördel vid bedömningen om bidraget hellre används till forskarens forskningsverksamhet.

Vem kan söka?

Forskare som disputerat, i Sverige eller utomlands inom området hälsovetenskap, högst åtta år före utlysnings deadline (dvs. man ska ha disputerat 1 september 2014 eller senare, justerat för avräkningsbar tid) och som har haft en internationell postdoktorplats i minst tolv månader.

Även forskare som har en internationell postdoktorplats och har varit utomlands i minst 12 månader, men är anställda vid Göteborgs universitet (t.ex. genom ett Vetenskapsråds internationellt postdoktors stipendium eller MSCA-IF-global fellowship), kan söka.

Behöriga att söka är även forskare som offentligt försvarade sin avhandling inom området hälsovetenskap i ett annat land än Sverige och har haft en postdoktorplats i minst 12 månader, utomlands eller på ett annat lärosäte/organisation än Göteborgs universitet. 

Ansökans utformning

Ansökan ska skrivas på engelska och skickas in som ett sammanslaget PDF-dokument.

Första sidan ska bestå av ansökningsblanketten. Därefter kommer bilagorna A-E enligt nedan.

Bilagor

  1. Signerat stödbrev från institution (inskannad, signerad av prefekt)
  2. CV
  3. Beskrivning av postdoc projekt, inklusive detaljer om var och när postdoc är gjord, samt uppnådda resultat (max 1 sida)
  4. Forskningsprogram, inklusive beskrivning av planerad forskningsverksamheten vid SA (max 5 sidor)
  5. Summering av eventuell avdragbar tid, som forskaren vill dra av från tid efter disputation.

Hur skickas ansökan in?

Fullständig ansökan skickas till applications@sahlgrenska.gu.se senast den 1 september 2022.

Mer information finns i nedanstående dokument

Dokumenten är på engelska.

Ytterligare frågor?

Kontakta avdelningen för forskningsstöd vid Sahlgrenska akademins kansli:

research.support@sahlgrenska.gu.se

Kontakt

Kontakta avdelningen för forskningsstöd med frågor:

research.support@sahlgrenska
.gu.se

Sidansvarig: Avdelningen för forskningsstöd|Sidan uppdaterades: 2022-06-21
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://medarbetarportalen.gu.se/sahlgrenskaakademin/forskningsstod/sahlgrenska-academy-international-starting-grant/?languageId=100000&skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2022-06-27

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?