Till startsida

RED10 - Utvärdering av universitetets forskning genomförd 2010

För att klara den växande konkurrensen och de krav på profilering som universitetsvärlden allt mer präglas av måste vi kunna hävda oss, inte bara nationellt utan också globalt. Ett antal åtgärder har därför initierats för att stärka Göteborgs universitet. En av dessa är utvärderingen av forskningen - Research evaluation for development of research 2010 (RED10).

Vi ska självklart fortsätta att utveckla de forskningsområden där vi redan är starka. Samtidigt ska vi identifiera de strategiskt viktiga områden där vi idag inte har nått önskvärd styrka, men har en potential att bli ledande i framtiden. Vårt koncept med kompletta miljöer ska bevaras och förädlas. Utbildningen ska vila på vetenskaplig grund och forskningen utvecklas i nära samspel med relevant utbildning.

Resultatet från den genomförda utvärderingen ska nu tas om hand och hanteras på alla nivåer inom universitetet. Det arbetet kommer sannolikt att innebära att alla behöver göra svåra prioriteringar inom olika områden. Men det är nödvändigt och vi behöver alla hjälpas åt.

Forskningsutvärderingen ingår som en naturlig del av underlaget till Göteborgs universitets långsiktiga strategi för åren 2013-2020. Andra delar är översynen av grundutbildningen och innovationsverksamheten samt arbetet med en förändrad organisation.

Tack alla ni som har deltagit i det omfattande arbetet med RED10. Med kloka slutsatser och vägval bäddar vi för kommande framgångar för Göteborgs universitet.

Pam Fredman, rektor

Projektledning

Susanne Holmgren

Gustav Bertilsson Uleberg kontaktuppgifter

Rapport RED10

Rapport RED10 Research Evaluation - Reports from the evaluation of all research at the University of Gothenburg 2010

Pdf, 5,6 MB, på engelska, via GUPEA
 

Presentation 9 mars

Åhörarkopior

Presentation

Webb-TV: se presentationen från Wallenbergsalen 9 mars

Webb-TV: intervjuer kring RED10

Sidansvarig: Gustav Bertilsson Uleberg|Sidan uppdaterades: 2014-01-28
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://medarbetarportalen.gu.se/projekt-process/avslutade-projekt/red10/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2023-10-01

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?