Till startsida

Miljöpolicy

Göteborgs universitet ska vara ett av de ledande universiteten i Europa för utbildning och forskning inom hållbar utveckling och miljö.

 1. Universitetet strävar efter att göra studenter och personal medvetna om miljö- och utvecklingsfrågor och genom forskning, utbildning och samverkan med omgivande samhälle stimulera till konkreta handlingar som främjar en hållbar utveckling.
   
 2. Universitetet ska genom ett systematiskt miljöarbete sträva efter att förebygga eller minska den samlade miljöbelastningen. Universitetet ska ha ett certifierat miljöledningssystem.
   
 3. Miljöhänsyn vägs in i alla beslut. Såväl forskning och undervisning, som administration, förvaltning och tekniska funktioner präglas av miljömedvetenhet.
   
 4. Universitetets miljöarbete ska fortlöpande förbättras, samt utvärderas genom regelbundna miljörevisioner.
   
 5. Universitetet följer tillämplig miljölagstiftning och föreskrifter liksom övriga miljökrav som universitetet berörs av.


Göteborgs universitets  miljöpolicy

 

Sidansvarig: Marianne Dalbro|Sidan uppdaterades: 2022-06-30
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://medarbetarportalen.gu.se/miljohandbok/Policy/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2023-12-04

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?