Till startsida

Handbok för miljö och hållbar utveckling

Välkommen till Göteborgs universitets miljöhandbok. Här kan du som medarbetare hitta all information du behöver för att bidra till att uppfylla universitetets mål och strategier för hållbar utveckling.

Göteborgs universitet har organiserat sitt miljö- och hållbarhetsarbete i ett miljöledningssystem. Detta miljöledningssystem är certifierat enligt ISO 14001 och registrerat enligt EMAS. Under rubriken Omfattning och avgränsning kan du läsa mer om vad som ingår i universitetets miljöledningssystem.

På sidan Ansvar och organisation hittar du information om vad respektive chefsnivå inom universitetet ansvarar för inom miljöledning och hållbar utveckling. De styrande dokument som hållbarhetsarbetet utgår från kan du läsa under Miljöpolicy och Mål, strategier och aktiviteter.

Under rubriken Instruktioner för medarbetare finns detaljerad information om till exempel hållbarhetsmärkning av kurser och program och miljötips vid inköp men även om avfallshantering och kemikaliehantering.

På sidan Intern klimatfond hittar du gällande beslut för universitetets klimatfond, aktuell avgift samt hur pengarna används.
Under rubriken Lagstiftning kan du logga in med ditt x-konto och få tillgång till lagbevakningsverktyget Notisum och universitetets samlade laglista inom miljö.

Miljörevision, Ledningens genomgång och Hållbarhetsredovisning är delar av universitetets uppföljning och här kan du förbereda dig och din verksamhet infor miljörevision, läsa anteckningar från universitetsledningens genomgångar av miljöledningssystemet och de senaste årens hållbarhetsredovisningar.

Under Kontakta oss hittar du kontaktuppgifter till oss som arbetar centralt med miljöledning och hållbar utveckling samt till fakulteternas miljö- och hållbarhetssamordnare.

 

Vad behöver du veta lokalt?


Mer fakultetsspecifika dokument som är anpassade för respektive verksamhet finns på fakulteternas egna webbsidor om miljö och hållbar utveckling.

Sahlgrenska akademin
Naturvetenskapliga fakulteten
Humanistiska fakulteten
Konstnärliga fakulteten
Samhällsvetenskapliga fakulteten
Handelshögskolan
Utbildningsvetenskapliga fakulteten
IT-fakulteten
Universitetsbiblioteket
Gemensamma förvaltningen

 

Vad är ett miljöledningssystem?

Vad innebär egentligen ISO 14001 och EMAS?

Hjälp till! Anmäl brister och lämna förslag

Hur kan Göteborgs universitets miljö- och hållbarhetsarbete bli bättre? Har du förslag på förbättringsområden eller upplever du brister i verksamheten avseende miljö och hållbar utveckling?

Skicka in dina synpunkter till oss genom universitetets avvikelsehanteringssystem IA.
IA för medarbetare
IA för studenter

Sidansvarig: Marianne Dalbro|Sidan uppdaterades: 2022-06-28
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://medarbetarportalen.gu.se/miljohandbok/?skipSSOCheck=true&referer=https%3A%2F%2Fmedarbetarportalen.gu.se%2Fmiljohandbok%3FskipSSOCheck%3Dtrue%26referer%3Dhttp%25253A%25252F%25252Fwww.gu.se%25252Fomuniversitetet%25252Fvision%25252Fmiljo
Utskriftsdatum: 2022-08-15

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?