Till startsida

För medarbetare på Konstnärliga fakulteten

Informationen på de här sidorna riktar sig främst till medarbetare på Konstnärliga fakulteten.

Nyheter för medarbetare

 • Perspektiv på rättvisa vid antagning till konsthögskolor diskuteras i ny artikel

  [2018-09-19] Alla har inte samma chans att bli antagna till konsthögskolor. I en nyligen publicerad artikel tittar Cecilia Torquato, lektor i film på Akademin Valand vid Göteborgs universitet, närmare på det svenska urvalssystemet.

 • Nytt kandidatprogram i litterär gestaltning

  [2018-09-13] Nu startar första klassen på det helt nya kandidatprogrammet i litterär gestaltning vid Akademin Valand, Göteborgs universitet. Författarna Malin Lindroth och Elisabeth Hjorth är nyrekryterade för att undervisa på programmet.

 • Pakistanska konstnärer nekas inresetillstånd till seminarium

  [2018-09-13] På fredag skulle konstnärerna Salman Khan, Sajid Khan och Wajahat Saeed från Pakistan delta i ett seminarium om drönare i Göteborg. Symposiet arrangeras av Hasselbladstiftelsen och Akademin Valand, Göteborgs universitet och utgår från det gemensamma projektet Drone Vision. Nu visar det sig att alla tre konstnärer nekas visum av svenska ambassaden i Pakistan.


 • Välkommen till temaveckan Act! Sustainable

  [2018-09-11] Studenter och medarbetare på GU och Chalmers välkomnas till Act! Sustainable-veckan, den 24-28 september. Ta del av en mängd arrangemang runt om i staden på temat "Agera för hållbar utveckling".

 • Sista dag på måndag - remiss om Forskarskolan och om PARSE

  [2018-09-11] På måndag, den 17 september, är det sista dag att lämna in synpunkter på ledningsgruppens förslag om förändring av Forskarskolan och av PARSE.

 • Val av elektorer - kolla röstlängden

  [2018-09-05] I höst är det dags för universitetet att utse nya företrädare för lärare till universitetets styrelse. Inför det väljer varje fakultet elektorer till till den församling som ska utse lärarföreträdarna. Om du är lärare på minst 40 procent - kolla att du är med i röstlängden senast 18 september.


 • Akademin Valand söker professor i fotografi

  [2018-09-05] Nu finns det chans att bli en del av Akademin Valands fotokollegium. Du som söker ska ha doktorsexamen och dokumenterad förmåga att bedriva forskning. Ansök senast 17 oktober 2018.

 • Konsthantverk och design som utmanar normer

  [2018-09-05] Maja Gunn är sedan december professor i konsthantverk på HDK Steneby i Dals Långed och arbetar framförallt med textilier och kläder. Hon utforskar dess politiska och sociala funktioner, som till exempel i hennes avhandling Body Acts Queer: Clothing as a performative challenge to heteronormativity där hon undersöker hur kläder och design kan utmana heteronormativitet.

 • Akademin Valand söker redaktör för projektet Our Many Europes

  [2018-08-29] Akademin Valand har fått ett fyraårigt EU-stöd för museiforskningsnätverket L'Internationale. Nu söker vi en redaktör för L'Internationale Online - ett livligt forum för spridning av forskning och åsikter om konst, kultur och samhälle.


 • Dekanbrev augusti 2018

  [2018-08-28] Sista dekanbrevet från Ingrid och Johannes, om bland annat byggprojektet Nya konst och grattis till Valand som är med i EU-projektet L'Internationale.

Kalender medarbetare

Till kalendern

Institutionernas medarbetarsidor

Konstnärliga fakultetens tre institutioner har också egna medarbetarsidor, du behöver vara inloggad för att komma till dem:

Akademin Valands medarbetarsidor

Högskolan för design och konsthantverk, HDK:s medarbetarsidor

Högskolan för scen och musik, HSM

har medarbetarinformation på lärplattformen GUL

Sidansvarig: Pia Ahnlund|Sidan uppdaterades: 2018-01-16
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://medarbetarportalen.gu.se/internt-konst/?skipSSOCheck=true&referer=https%3A%2F%2Fkonst.gu.se%2F
Utskriftsdatum: 2018-09-22

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?