Till startsida

Internt institutionen för historiska studier

Här hittar du intern information som främst riktar sig till anställda vid institutionen för historiska studier.

 

Nyheter

  • Problemen med e-post fortsätter - välj alternativa kontaktvägar

    [2020-09-23] Problemen med e-post, funktionsbrevlådor och kalendrar fortsätter. Under helgen har universitetets IT-enhet tillsammans med underleverantörer lyckats återställa mejl-funktionen till ungefär hälften av universitetets e-postadresser, men många medarbetare och funktionsbrevlådor kan fortfarande inte skicka eller ta emot e-post. Driftstörningen har högsta prioritet och IT-enheten arbetar dygnet runt för att lösa problemet.

  • Hårt liv som tjänstehjon i början av 1600-talet

    [2020-06-03] Hur såg vardagen ut för pigor och drängar i början av 1600-talet? En ny avhandling beskriver livet för den som levde i underordning och visar att tjänstefolkssystemet kan ha varit etablerat i Stockholm och Sverige något tidigare än vad tidigare forskning har antagit.

  • Levnadsberättelser från 1700-talet transkriberas

    [2020-05-27] Per von Wachenfeldt arbetar under våren inom CDH:s projekt Moravian Lives, där han transkriberar levnadsberättelser skrivna av män och kvinnor som tillhörde herrnhutismen, en religiös inriktning som uppstod på 1700-talet.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Katarina Tullia von Sydow|Sidan uppdaterades: 2019-04-09
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://medarbetarportalen.gu.se/internt-historiskastudier/?skipSSOCheck=true&referer=https%3A//www.gu.se/
Utskriftsdatum: 2021-12-02

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?