Till startsida
Det är just nu problem att logga in på GUprint med GU-kort och pinkod. Felsökning pågår.
Måndag 27 september 10:01

GPCC på Almedalsveckan

Nyhet: 2010-07-02

Nästa vecka inleds Almedalsveckan på Gotland och en av talarna är Inger Ekman, professor i vårdvetenskap och grundare av Centrum för personcentrerad vård, GPCC, vid Sahlgrenska akademin. Hon ska prata om patientens delaktighet i vården och vill väcka intresse för den patientnära forskning som bedrivs inom GPCC.

GPCC är ett forskningscentrum för personcentrerad vård vid långvariga sjukdomstillstånd och har etablerats med stöd av regeringens strategiska satsning på vårdforskning.

– GPCC är en unik satsning inom klinisk patientnära forskning och jag vill presentera vilken betydelse patientens delaktighet har i vården vilket också innebär utveckling av innovationssystem som ska leda till konkreta förbättringar av vården vid långvariga och kroniska tillstånd, säger Inger Ekman.

Målet är att inom fem år skapa ett nationellt center of excellence och samtidigt etablera Göteborgs universitet som det ledande universitetet inom vårdforskning i Europa.

-Jag vill lyfta fram Sahlgrenska akademins kliniska forskning och hur den kan komma medborgarna till gagn, bland annat genom att visa hur vår forskning svarar an på utmaningen som vi står inför i framtiden - den växande åldrande befolkningen, berättar Inger Ekman.

Tid: Tisdag 6 juli 13:00 - 14:30
Plats: Strand Hotel, Strandgatan 34.

Andra medverkande: Jonas Andersson (FP) ordf. hälso- och sjukvårdutskottet, Peter Lönnroth bitr. hälso- och sjukvårdsdirektör, Helena L Nilsson chef för FoU-enheten regionutveckling, Inger Ekman professor i Vårdvetenskap Göteborgs universitet, Kaj Stenlöf verksamhetschef Gothia Forum, Johan Brun ordf. LIFs kommitté för klinisk forskning.
Lena Mattsson

 

AV:
031-786 38 69, 0760-24 82 70

Artikeln publicerades först på: sahlgrenska.gu.se

Sidansvarig: Karin Mossberg|Sidan uppdaterades: 2010-07-02
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://medarbetarportalen.gu.se/internt-caresci/detalj//gpcc-pa-almedalsveckan.cid945832?languageId=100000&skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2021-09-27

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?