Till startsida

Swetaly

Swetaly University Collaboration är ett samarbete som ska stärka relationerna mellan Sverige och Italien inom forskning och högre utbildning.

Swetaly lanserades 2019, och hitttills har mer än 30 lärosäten i de båda länderna meddelat sitt intresse att delta.

Swetaly koordineras av Göteborgs universitet tillsammans med Örebro universitet och University of Padova.

AI, åldrande och akademisk frihet

Tre teman är utgångspunkt för samarbetet; artificiell intelligens (AI),  åldrande och akademisk frihet/riskutsatta forskare.

Aktuellt

Samarbetsstipendium Swetaly

Nu kan du som är junior forskare vid Göteborgs universitet och forskar om åldrande eller äldre personer söka ett stipendium för samarbete med forskare i Italien.
Stipendiet kan ex användas för publicering av gemensam artikel, konferensavgift eller resekostnader. Du kan som max få beviljat 20 000 kronor för dina kostnader.

Läs mer och ansök här Deadline 26 februari.   

Hur kan du som anställd vid GU engagera dig i Swetaly?

Doktorand, lärare och forskare

Doktorander och forskare tidigt i karriären är en prioriterad målgrupp inom Swetaly och uppmuntras att anmäla sig till online-seminarier och att söka till de fysiska träffarna. International Centre erbjuder ett stipendium för att täcka resekostnader för GU-personal i samband med deltagande i Swetaly-workshops vid andra lärosäten. Mer information om nominering av deltagare till de fysiska träffarna presenteras i samband med att respektive anmälning öppnas.

Har du frågor eller idéer kring Swetaly-samarbetet så hör gärna av dig till Sarah Blichfeldt som är kontaktperson på GU.

Frågor och svar:

 

 • Vilken nytta kan jag som lärare eller forskare ha av nätverket?

  Vilken nytta kan jag som forskare eller lärare ha av nätverket?

  Nätverket ska stimulera samarbeten mellan svenska och italienska lärosäten.
  Under pandemin genomförde nätverket en digital seminarieserie i varje tema. Seminarierna har gett deltagarna möjlighet att vidga sina individuella kontaktnätverk, jämföra nationella strategier och ta del av aktuella forskningstrender.
  Nätverket vill genom sina aktiviteter inkludera och bidra till karriärutveckling för juniora forskare och för riskutsatta forskare.

 • Hur deltar jag?

  Hur deltar jag?

  Hittills har det enklaste varit att delta i de digitala seminarierna.
  Nu planeras fysiska möten där det blir ökat fokus på nätverkande.
  Swetaly välkomnar idéer och förslag till aktiviteter från alla medlemmar.

  För att ett lärosäte ska bli medlem av Swetaly krävs ett beslut på ledningsnivå. Kontakta Sarah Blichfeldt för mer information.

 • Hur är Swetaly finansierat?

  Hur är Swetaly finansierat?

  Det finns ingen extern finansiering i nuläget.
  Nätverkets aktiviteter är finansierade av medlemmarna själva, till exempel planering och genomförande av digitala seminarier och workshops.
  När nätverket startade utlovade de tre koordinerande universiteten att stå värd vid var sitt fysiskt event. Resterande lärosäten förväntas finansiera resekostnader för personal som ska delta på tema-events.

 • Finns det stipendier inom nätverket?

  Finns det stipendier inom nätverket?

  Inte än.
  Förhoppningen är att de deltagande lärosätena ska instifta Swetaly-stipendier som personal ska kunna söka för att starta och hålla igång samarbetsprojekt.

 • Vad gör en kontaktperson?

  Vad gör en kontaktperson?

  Varje deltagande lärosäte har valt kontaktpersoner för de tre temana, och en övergripande kontaktperson (oftast från internationella kontoret).
  Det är kontaktpersonernas ansvar att dela utskick om events och liknande inom den egna organisationen, och att underlätta för lärosätets forskare att delta i nätverkets aktiviteter.

Swetaly logo

Kontaktinformation

International Centre
Sarah Blichfeldt
Telefon: 031 786 4311

Besöksadress:
Rosenlundsgatan 4 (vån 3)

Utbyte inom Swetaly

Federica från Italien skrev sin masteruppsats i Sverige

Rapport från Sweit ageing juni 2022

Sidansvarig: International Centre|Sidan uppdaterades: 2024-02-05
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://medarbetarportalen.gu.se/internationalisering/samarbeteiolikavarldsdelar/swetaly/?languageId=100000&skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2024-02-29

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?