Till startsida
Underhållsarbete i GU Play lördagen den 27 februari. Mer information på GU Plays webbsida.
Tisdag 23 februari 12:58

 

Vad är VFS?

Är du intresserad av att samverka med det omgivande samhället men känner att du aldrig hinner ta första steget? Då kan VFS hjälpa dig!
Med VFS-medel får du hjälp att identifiera och genomföra enkla första steg som kan leda till samverkansprojekt mellan akademin och aktörer utanför akademin.

Vad får jag stöd för?

I VFS får du stöd för aktiviteter som hjälper dig att forma och definiera ett samverkansprojekt. Aktiviteterna kan till exempel handla om att identifiera potentiella samverkansparter, skissa på och presentera ditt tilltänkta projekt, eller tid för att tillsammans med samverkanspart definiera projektet och era respektive roller.

Hur fungerar VFS?

VFS-finansiering är tänkt att fungera en som möjliggörare som ger dig tid att utforska och definiera frågeställningar tillsammans med samverkansparter – sådana du redan känner till eller som är nya för dig. En eventuell samverkan bör skapa värde för alla inblandade och vi ser gärna att ni har en långsiktig plan för fortsättning efter VFS.

Hur går det till?

 

INTRESSEANMÄLAN Du skickar in en kort beskrivning av vad du vill göra för att skapa kontakt med, definiera eller utveckla ett samverkansprojekt med en eller flera utomakademiska parter. Har du inte kontakt med en potentiell samverkanspart ännu? Inga problem - fyll i intresseanmälan som du hittar här så gott du kan, så tar vi det därifrån.

 
FÖRSTA MÖTE En av våra rådgivare tittar på intresseanmälan tillsammans med dig och diskuterar dina mål, vilka aktiviteter som kan vara relevanta, din långsiktiga plan, samt vilket stöd du kan förvänta dig från oss, genom VFS eller andra interna eller externa finansieringsinstrument.

 
VFS-ANSÖKAN Baserat på vår diskussion skriver vi tillsammans en enkel VFS-ansökan som rådgivaren sen presenterar för vår interna beslutsgrupp. Om VFS-ansökan godkänns kan du börja utföra de aktiviteter som beviljats.

 

 UTFÖRANDE OCH UPPFÖLJNING AV RESULTAT Rådgivaren är gärna med som stöd i utförandet på det sätt som vi kan bidra. Vi kommer också att följa upp resultatet med dig efter att aktiviteterna är genomförda, och först därefter kommer ersättningen föras över till din institution.

Grundkriterier

  • Sökande part ska vara anställd på GU
  • Det tilltänkta samverkansprojektet som aktiviteterna syftar till måste vara nytt – inget tidigare formaliserat samarbete runt den aktuella frågeställningen får ha funnits mellan parterna
  • Sökt summa kan vara mellan 5 000 SEK och 40 000 SEK, inklusive OH
  • Den planerade aktiviteten ska kunna genomföras inom 6 månader från startdatum


Obs! Beviljade medel betalas ut till forskarens institution efter att aktiviteterna har genomförts.

 

VFS intresseanmälan

Sidansvarig: Mattias Lindgren
Sidan uppdaterades: 2018-05-04 14:53

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Mattias Lindgren|Sidan uppdaterades: 2018-05-04
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://medarbetarportalen.gu.se/forskningsochinnovationskontoret/innovation/vfs/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2021-02-24

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?