Innovationsrådgivarna på Forsknings- och innovationskontoret (FIK) erbjuder stöd när det gäller nyttiggörande av kunskap och forskning från Göteborgs universitet. Vi guidar er som är forskare, lärare, studenter eller administratörer till hur ni kan utveckla er kunskap och idéer till konkreta lösningar på samhällsproblem, och därigenom få genomslag utanför akademin.
På FIK arbetar innovationsrådgivare tillsammans med forskningsrådgivare, ekonomer och jurister för att ge ett så kompetent och komplett stöd som möjligt, utifrån dina förutsättningar.
Vi är din första anhalt för allt som har att göra med nyttiggörande! Kom till oss så tidigt som möjligt så har vi störst chans att hjälpa dig, eller att slussa dig rätt inom vårt nätverk.
Om du vill söka finansiering för samverkansaktiviteter eller verifiering, gå till sidorna Verifiering för samverkan eller Verifiering för tillämpning.
För att få en mer detaljerad översikt över vad vi kan hjälpa till med, gå till sidan Vårt stöd för nyttiggörande.
Här är några exempel på forskare som på olika sätt använt sig av vårt stöd för att utveckla sina resultat och idéer så att de kan komma till användning i samhället.
Klicka på bilderna eller rubrikerna för att komma till längre artiklar om deras projekt!
Medicindoktoranden Ajibola Omokanye vill göra forskning mer tillgänglig för alla och engagera allmänheten mer, genom en plattform som visualiserar och begripliggör forskning.
Från FIK fick han finansiering för att utveckla och testa idén, och hjälp med att arbeta upp samarbeten för att kunna driva den vidare.
Biologiprofessorn Angela Wulff blev nyfiken på om den nya typ av mikroalg hon hittat kunde användas för att producera biobränsle på ett miljövänligare sätt i Norden.
Via FIK fick hon tillgång till ett team och finansiering för att utveckla och testa produktionsmetoder ihop med intresserade företag.
För att få större genomslag samlar idrottsforskaren Natalie Barker-Ruchti den internationella forskningsfronten för kvinnlig artistisk gymnastik i ett gemensamt projekt.
Av FIK fick hon hjälp att kartlägga hur forskarnas, som är från tre kontinenter, publikationer förhåller sig till varandra i ett s.k. forskningsträd.
Efter lyckade resultat i laboratoriet såg medicinprofessor Ulf Smith och hans samarbetspartner på ett universitet i Barcelona att det fanns potential i den vektor de utvecklat för behandling av typ 2-diabetes.
FIK hjälpte Ulf med förhandlingar om avtal, patentansökan och fortsatt kommersiell utveckling.
Medarbetare inom innovation och nyttiggörande
för att får råd, stöd och finansiering för att kunna testa och utveckla din idé!
Råd och stöd för samverkan med det omgivande samhället.
Vi skräddarsyr vårt stöd efter dina behov - här hittar du fler exempel
Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://medarbetarportalen.gu.se/forskningsochinnovationskontoret/innovation/?languageId=100000&skipSSOCheck=true&referer=https%3A//medarbetarportalen.gu.se/Grants%2Band%2BInnovation%2BOffice/innovation/vft/%3FskipSSOCheck%3Dtrue
Utskriftsdatum:
2023-12-11