Till startsida

Kollage som visar fyra olika forskningsområden.Välkommen till Göteborgs universitets doktorandsidor!

Här hittar du gemensam information om forskarutbildningen för alla universitetets doktorander.

Observera att det kan finnas viktiga skillnader mellan de olika fakulteterna. Därför måste du också ta del av fakultetens egen doktorandinformation för att få en helhetsbild av vilka regler som gäller för just dig.

Doktorandanställningar som helt eller delvis finansieras av Göteborgs universitet annonseras bland universitetets lediga anställningar.


Doctoral Induction


Är du nyligen antagen till utbildning på forskarnivå? Då har du väl inte glömt att anmäla dig till den universitetsgemensamma doktorandintroduktionen - Doctoral Induction?

Nästa doktorandintroduktion genomförs den 16 september 2022.

Information om Doctoral Induction

 

Save

Nyheter

 • Doktorspromotionen: En liten högtidlig tidsresa

  [2022-05-13] I fredags hölls till slut promotionshögtiden i kongresshallen i Svenska mässan ¿ ett och ett halvt år försenad på grund av pandemin. Det var en efterlängtad fest då drygt 130 doktorer och 10 hedersdoktorer promoverades under högtidliga former.

 • Välkommen att delta vid professorsinstallationen

  [2022-05-13] Fredagen den 20 maj är det dags för universitetets akademiska högtid Professorsinstallation. Efter att ha varit inställt i två år kommer vi att installera, välkomna och fira de som blivit professorer under 2019, 2020 och 2021. Som medarbetare vid universitetet har du möjlighet att närvara vid högtiden.

 • Forskare inom hållbarhet? Arrangera en workshop i Japan

  [2022-05-05] Den 15-18 november 2022 genomförs en forsknings- och innovationsvecka i Japan inom det svensk-japanska samarbetsprojektet MIRAI 2.0. Lärare, forskare och doktorander vid Göteborgs universitet har nu möjlighet att föreslå, planera och arrangera en workshop inom hållbarhetsområdet som en del av konferensprogrammet. Göteborgs universitet ger bidrag för resa och uppehälle till de förslag som väljs.

 • Utlysning: Sök nätverkspengar för forskningssamarbete inom Eutopia

  [2022-04-29] Det finns nu chans att söka finansiellt stöd för forskningssamarbete inom Eutopia. Syftet är att identifiera en forskningsutmaning som nätverket kan hjälpa till att lösa.

 • Registrera 2021 års publikationer i GUP senast 3 maj

  [2022-04-06] Göteborgs universitets fördelning av anslag för forskning och utbildning baseras till viss del på externa medel och publikationer. Underlaget för publikationer hämtas ur publikationsdatabasen GUP.

 • Nyheter i ISP-systemet mars 2022

  [2022-03-25] Den 23 mars driftsätts flera förbättrade funktioner i ISP-systemet.

 • Ta chansen att engagera dig som studentrepresentant!

  [2022-03-22] Som studentrepresentant bidrar du som doktorand i likhet med studenter på grundnivå och avancerad nivå med ett viktigt perspektiv på universitetets verksamhet. Det står inskrivet i Göteborgs universitets arbetsordning att studenter ska medverka i alla beredande och beslutande organ samt vid utbildningsrelaterade beslut, och det är studentkårerna vid universitetet som utser studentrepresentanter.

 • Vill du jobba extra som mentor?

  [2022-03-21] Är du bra på att organisera dina studier? Gillar du att hjälpa andra? Att vara mentor är ett lärorikt och avlönat extraarbete där du hjälper en student i behov av pedagogiskt stöd att planera och strukturera sina studier.

 • Doktorand i Medicinsk basvetenskap

  [2022-03-04] Sahlgrenska akademin utlyser fyra platser som doktorand i medicinsk basvetenskap.

Fler nyheter

Sidansvarig: Utbildningsenheten|Sidan uppdaterades: 2022-02-08
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://medarbetarportalen.gu.se/doktorand/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2022-05-18

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?