Till startsida

Kollage som visar fyra olika forskningsområden.Välkommen till Göteborgs universitets doktorandsidor!

Här hittar du gemensam information om forskarutbildningen för alla universitetets doktorander.

Observera att det kan finnas viktiga skillnader mellan de olika fakulteterna. Därför måste du också ta del av fakultetens egen doktorandinformation för att få en helhetsbild av vilka regler som gäller för just dig.

Doktorandanställningar som helt eller delvis finansieras av Göteborgs universitet annonseras bland universitetets lediga anställningar.


Induction Day for Doctoral Students


Är du nyligen antagen till utbildning på forskarnivå? Då har du väl inte glömt att anmäla dig till vårens Induction Day for Doctoral Students?

Samtliga doktorander som är antagna till utbildning på forskarnivå ska, i enlighet med Doktorandreglerna, delta i den obligatoriska introduktionsdagen för doktorander.

Information och anmälan till introduktionsdagen

Save

Nyheter

 • Ny spännande doktorandkurs: Multilingualism, Affect and Embodiment

  [2018-01-23] Institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet erbjuder under vårterminen 2018 en ny spännande doktorandkurs, "Multilingualism, Affect and Embodiment".

 • Resebidrag för doktorander

  [2018-01-19] Doktorander antagna till utbildning på forskarnivå vid Sahlgrenska akademin har möjlighet att ansöka om medel för resa och uppehälle (ej kursavgifter) i syfte att genomföra kurser utanför fakulteten.

 • Två doktorandanställningar i journalistik, medier och kommunikation

  [2018-01-17] Forskarutbildningen i journalistik, medier och kommunikation är öppen för sökanden med en bakgrund inom såväl journalistik som medie- och kommunikationsvetenskap.

 • Vill du bli forskare inom lärande och IT?

  [2018-01-17] Nu kan du med lärarexamen söka forskarutbildning i tillämpad informationsteknologi med inriktning mot utbildningsvetenskap. Det är CUL, Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning, vid Göteborgs universitet som öppnar för antagning till forskarutbildningen under våren 2018.

Fler nyheter

Sidansvarig: Utbildningsenheten|Sidan uppdaterades: 2017-11-30
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://medarbetarportalen.gu.se/doktorand/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2018-01-24

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?