Till startsida

Kollage som visar fyra olika forskningsområden.Välkommen till Göteborgs universitets doktorandsidor!

Här hittar du gemensam information om forskarutbildningen för alla universitetets doktorander.

Observera att det kan finnas viktiga skillnader mellan de olika fakulteterna. Därför måste du också ta del av fakultetens egen doktorandinformation för att få en helhetsbild av vilka regler som gäller för just dig.

Doktorandanställningar som helt eller delvis finansieras av Göteborgs universitet annonseras bland universitetets lediga anställningar.


Doctoral Induction


Är du nyligen antagen till utbildning på forskarnivå? Då har du väl inte glömt att anmäla dig till höstens Doctoral Induction?

Höstens doktorandintroduktion genomförs den 17 september 2021, kl. 9.00 - 15.00.

Samtliga doktorander som är antagna till utbildning på forskarnivå med en anställning som doktorand ska, i enlighet med Doktorandreglerna, delta i den obligatoriska introduktionsdagen för doktorander. Dagen är även öppen för doktorander som inte har en anställning som doktorand.

Information och anmälan till introduktionsdagen

Du kommer få möjlighet att ställa frågor till föreläsarna och möjlighet att nätverka med andra doktorander under dagen.

Vi ser fram emot att träffa dig på doktorandintroduktionen!

Save

Nyheter

 • Stipendium för dig som skriver om Asien

  [2021-05-12] Ska du arbeta med en masteruppsats eller doktorsavhandling med kopplingar till Asien i höst?

 • Arbeta bättre hemifrån

  [2021-05-10] Att vår arbetsplats nu under pandemin till största delen är i hemmet kan vara både på gott och ont. Många slipper pendla och får livspusslet att fungera bättre, men nya utmaningar kräver lösningar och gamla problem kan förstärkas när vi arbetar i vår hemmiljö. Vi har därför samlat några länkar som leder till information som förhoppningsvis kan vara till stöd och hjälp för både medarbetare och chefer.

 • Forskare tidigt karriären? Välkommen att delta på MIRAI 2.0 R&I Week

  [2021-04-29] Under MIRAI 2.0 Research & Innovation Week 7-11 juni får du chansen att knyta kontakter med forskare från Japan och Sverige och delta i vetenskapliga sessioner inom åldrande, materialvetenskap, hållbarhet, artificiell intelligens, innovation och entreprenörskap

 • Registrera 2020 års publikationer i GUP senast 3 maj

  [2021-04-23] Göteborgs universitets fördelning av anslag för forskning och utbildning baseras till viss del på externa medel och publikationer. Underlaget för publikationer hämtas ur publikationsdatabasen GUP.

 • Sök höstens kurser för doktorander

  [2021-04-06] Kurskatalogen för kurser på forskarnivå höstterminen-21 är öppen för ansökan 1-21 april 2021.

 • NorDoc Summer School 2021

  [2021-03-29] I augusti 2021 anordnar nätverket Nordic Doctoral Training in Health Sciences "NorDoc Summer School: Innovation, Entrepreneurship and Career Development".

 • Nyheter i ISP-systemet mars 2021

  [2021-03-24] Den 24 mars driftsätts flera nya och ändrade funktioner i ISP-systemet. Bl.a. kan nu även doktoranden starta revideringen av studieplanen.

 • Den 17 februari byter Ladok utseende

  [2021-02-15] När du loggar in i Ladok på onsdag, kommer du att mötas av ett nytt utseende. Alla funktioner är detsamma som tidigare.

 • Utbildning för nyanställda nu komplett

  [2021-02-15] Istället för en halvdag i Vasaparken finns det en digital introduktionsutbildning för nyanställda på Medarbetarportalen sedan december. Nu är den kompletterad med fler filmer. Därmed är den utbildning som planerades klar. Se gärna filmerna även om du inte är nyanställd.

Fler nyheter

Sidansvarig: Utbildningsenheten|Sidan uppdaterades: 2021-03-31
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://medarbetarportalen.gu.se/doktorand/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2021-05-15

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?