Till startsida
Det är just nu problem att logga in på GUprint med GU-kort och pinkod. Felsökning pågår.
Måndag 27 september 10:01

Kollage som visar fyra olika forskningsområden.Välkommen till Göteborgs universitets doktorandsidor!

Här hittar du gemensam information om forskarutbildningen för alla universitetets doktorander.

Observera att det kan finnas viktiga skillnader mellan de olika fakulteterna. Därför måste du också ta del av fakultetens egen doktorandinformation för att få en helhetsbild av vilka regler som gäller för just dig.

Doktorandanställningar som helt eller delvis finansieras av Göteborgs universitet annonseras bland universitetets lediga anställningar.


Doctoral Induction


Är du nyligen antagen till utbildning på forskarnivå? Då har du väl inte glömt att anmäla dig till höstens Doctoral Induction?

Höstens doktorandintroduktion genomförs den 17 september 2021, kl. 9.00 - 12.30.

Agenda Doctoral Induction 17 september 2021

Samtliga doktorander som är antagna till utbildning på forskarnivå med en anställning som doktorand ska, i enlighet med Doktorandreglerna, delta i den obligatoriska introduktionsdagen för doktorander. Dagen är även öppen för doktorander som inte har en anställning som doktorand.

Information och anmälan till introduktionsdagen

Du kommer få möjlighet att ställa frågor till föreläsarna och möjlighet att nätverka med andra doktorander under dagen.

Vi ser fram emot att träffa dig på doktorandintroduktionen!

Save

Nyheter

 • Universitetet anordnar drop-in-vaccination mot covid-19

  [2021-09-24] Förmiddagen den 30 september parkerar en vaccinationsbuss för drop-in-vaccinering mot covid-19 utanför universitetets huvudbyggnad i Vasaparken. Genom bussen vill universitetet underlätta för studenter och medarbetare att ta båda sina doser.

 • Passa på! Sök VFT-medel för din idé

  [2021-09-24] Verifiering ger viktiga insikter om det område och de aktörer som din forskning är relevant för. Programmet kan exempelvis stötta med kontakter och feedback från externa aktörer. Detta kan både berika forskningen och öppna nya möjligheter för samverkan.

 • Revidering av vägledning: Särskilda skäl för förlängning av doktorandanställning med anledning av covid-19

  [2021-07-09] En universitetsgemensam vägledning för handläggning av covid-19-relaterad förlängning av doktorandanställning togs i samråd med utskottet för utbildning på forskarnivå fram i juni 2020. Med anledning av fortsatta restriktioner har vägledningen reviderats i maj 2021.

 • Ny lagringstjänst för klass 3-information

  [2021-06-10] Nu lanseras lagringstjänsten Säker lagring. Säker lagring är en tillvalstjänst för lagring av data med högt skyddsvärde (informationsklass 3), det vill säga data som inte får lagras i någon av universitetets andra lagringsytor.

 • Doktorand? Ansök till EUTOPIA Doctoral Mobility Programme

  [2021-05-21] Är du doktorand på Göteborgs universitet? Vill du genomföra en del av din forskning hos en av universitetets EUTOPIA-allians partners? Eller kanske är du behörig att handleda doktorander och skulle vilja ta emot en doktorand från ett EUTOPIA lärosäte under en kortare period? Och om du handleder doktorander nu, så kanske du vill byta doktorander med kollegor hos en EUTOPIA partner? Då kan EUTOPIA Doctoral Mobility Programme (DocMob) vara något för dig.

 • Ansök om Renovas miljöstipendium 2021

  [2021-05-21] Renova donerar 100 000 kronor till ett forskningsstipendium för doktorander och unga forskare vid Chalmers och Göteborgs universitet inom alla vetenskapsområden. Forskningen ska bedrivas inom miljöområdet och ha anknytning till Renovas verksamhet.

 • Regeringen: Hemarbetet förlängs till 15 september

  [2021-05-17] Regeringen skjuter fram aviserade lättnader vad gäller allmänna sammankomster och offentliga tillställningar till den 1 juni. Vidare förlängs rekommendationen om distansarbete inom statliga myndigheter till 15 september.

 • Stipendium för dig som skriver om Asien

  [2021-05-12] Ska du arbeta med en masteruppsats eller doktorsavhandling med kopplingar till Asien i höst?

 • Arbeta bättre hemifrån

  [2021-05-10] Att vår arbetsplats nu under pandemin till största delen är i hemmet kan vara både på gott och ont. Många slipper pendla och får livspusslet att fungera bättre, men nya utmaningar kräver lösningar och gamla problem kan förstärkas när vi arbetar i vår hemmiljö. Vi har därför samlat några länkar som leder till information som förhoppningsvis kan vara till stöd och hjälp för både medarbetare och chefer.

Fler nyheter

Sidansvarig: Utbildningsenheten|Sidan uppdaterades: 2021-09-09
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://medarbetarportalen.gu.se/doktorand/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2021-09-27

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?