Till startsida
Stabilitetsproblem med webbpubliceringsverktyget Drupal. Felsökning pågår.
Fredag 27 januari 10:02

Kollage som visar fyra olika forskningsområden.Välkommen till Göteborgs universitets doktorandsidor!

Här hittar du gemensam information om forskarutbildningen för alla universitetets doktorander.

Observera att det kan finnas viktiga skillnader mellan de olika fakulteterna. Därför måste du också ta del av fakultetens egen doktorandinformation för att få en helhetsbild av vilka regler som gäller för just dig.

Doktorandanställningar som helt eller delvis finansieras av Göteborgs universitet annonseras bland universitetets lediga anställningar.


Doctoral Induction


Är du nyligen antagen till utbildning på forskarnivå? Då har du väl inte glömt att anmäla dig till den universitetsgemensamma doktorandintroduktionen - Doctoral Induction?

Nästa doktorandintroduktion genomförs den 3 februari 2023.

Information om Doctoral Induction

 

Save

Nyheter

 • Ta chansen att få hålla låda om forskning

  [2023-01-23] Efter förra årets lyckade Soapbox Science event under Vetenskapsfestivalen är det dags igen nu i april. Kvinnliga och ickebinära forskare inom naturvetenskap, teknik, ingenjörsskap, matematik eller medicin i Göteborg kan anmäla intresse att ge presentationer.

 • ARK-enkät skickas till alla medarbetare

  [2023-01-23] Torsdagen den 19 januari får alla medarbetare en inbjudan via e-post till att besvara ARK-enkäten. ARK är ett verktyg för att göra den gemensamma arbetsmiljön vid universitetet bättre och alla medarbetare uppmuntras till att delta i undersökningen.

 • Three Minute Thesis: Pitcha din avhandling på Vetenskapsfestivalen

  [2023-01-18] Nu finns möjlighet att uppträda på Vetenskapsfestivalen med en ¿hisspitch¿ på din avhandling enligt konceptet 3MT (Three Minute Thesis).

 • Använd Outlook för att logga in på ett säkert sätt i din e-post

  [2023-01-04] För att säkerställa att du kommer åt din GU-mail på ett säkert sätt rekommenderas att du använder Outlook när du loggar in istället för inbyggda e-postklienter som Apple mail eller e-postfunktionen i Androidtelefoner.

 • Seminarium: Vilket ansvar följer med den akademiska friheten?

  [2023-01-04] Den 16 januari startar en ny seminarieserie i Vasaparken. Målet är att föra sansade samtal om aktuella ämnen inom akademin. Samtal som fördjupar och ger perspektiv där medverkande får tala till punkt.

 • När du kopplar upp dig på ett trådlöst nät - använd VPN

  [2023-01-04] När du kopplar upp din enhet utanför universitetets nätverk blir du sårbar.För att säkerställa att du arbetar säkert när du jobbar hemifrån eller på resande fot behöver du använda VPN.

 • Anmälan till tävlingen 3MT är öppen

  [2022-12-14] För andra året i rad genomförs tävlingen Three Minute Thesis på Vetenskapsfestivalen i slutet av april.

 • Nobelpristagare föreläser vid Göteborgs universitet och Chalmers

  [2022-12-12] Under tre dagar kommer fem Nobelpristagare att hålla föreläsningar för studenter och andra intresserade vid Göteborgs universitet och Chalmers. Det handlar om två kemipristagare, två fredspristagare samt en pristagare i ekonomi.

 • GU-doktorand kom tvåa i EUTOPIA:s Science Slam

  [2022-12-12] Under EUTOPIA Week tävlade han, tillsammans med åtta andra unga europeiska forskare, i konsten att berätta om sin forskning på ett populärt sätt på mindre än fem minuter. Luca Versteegen, doktorand i statsvetenskap, kom tvåa i Science Slam-tävlingen i Ljubljana.

Fler nyheter

Sidansvarig: Utbildningsenheten|Sidan uppdaterades: 2022-10-31
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://medarbetarportalen.gu.se/doktorand/?skipSSOCheck=true&referer=https%3A//www.gu.se/forskarutbildning
Utskriftsdatum: 2023-01-28

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?