Till startsida
IT har bytt certifikat för det trådlösa nätverket Eduroam vilket kan påverka automatisk anslutning av dator/telefon. Välj i så fall att ansluta Eduroam igen och svara OK på frågan att du litar på certifikatet.
Onsdag 31 maj 08:22

Kollage som visar fyra olika forskningsområden.Välkommen till Göteborgs universitets doktorandsidor!

Här hittar du gemensam information om forskarutbildningen för alla universitetets doktorander.

Observera att det kan finnas viktiga skillnader mellan de olika fakulteterna. Därför måste du också ta del av fakultetens egen doktorandinformation för att få en helhetsbild av vilka regler som gäller för just dig.

Doktorandanställningar som helt eller delvis finansieras av Göteborgs universitet annonseras bland universitetets lediga anställningar.


Doctoral Induction


Är du nyligen antagen till utbildning på forskarnivå? Då har du väl inte glömt att anmäla dig till den universitetsgemensamma doktorandintroduktionen - Doctoral Induction?

Nästa doktorandintroduktion genomförs den 3 februari 2023.

Agenda doktorandintroduktion 3 februari 2023

Information om Doctoral Induction

Save

Nyheter

 • Ansök om Renovas miljöstipendium 2023

  [2023-05-26] Renova donerar årligen 100 000 kronor till ett forskningsstipendium för doktorander och unga forskare vid Chalmers och Göteborgs universitet inom alla vetenskapsområden. Forskningen ska bedrivas inom miljöområdet och ha anknytning till Renovas verksamhet.

 • Doktorander från Göteborgs universitet vann presentationstävlingen Three Minute Thesis

  [2023-04-28] Under söndagen genomfördes presentationstävlingen Three Minute Thesis förkortat 3MT för andra gången på Vetenskapsfestivalen.

 • MFA snart obligatoriskt för alla medarbetare - över 5000 har redan anslutit sig

  [2023-04-26] I april och maj blir multifaktorautentisering vid inloggning till Microsoft tjänster obligatoriskt vid de delar av Göteborgs universitet som ännu inte infört det. Från att MFA började introduceras i februari har över 5000 medarbetare över hela universitetet anslutit sitt konto för autentisering.

 • För forskare: Lär dig mer om EU Mission Calls, webinar 8 maj

  [2023-04-25] För dig som vill veta mer om hur man lyckas få EU-medel inom forskning. Detta webinar 8 maj 2023 är också en chans att utöka ditt nätverk där en bred publik från olika forskningsfält och universitet från hela Europa är inbjudna.

 • Dialogforum om vetenskapsförnekelse

  [2023-04-14] Vetenskapsförnekelse är en utbredd företeelse, inte minst vad gäller frågor om klimat och miljögifter. På detta dialogforum får du som är forskare en chans att lära dig mer om drivkrafterna bakom och hur det på bästa sätt kan bemötas. Samtalet riktar sig främst till unga forskare, men även seniora är välkomna.

 • Alla anställda måste registrera lönekonto i Swedbank

  [2023-04-13] Göteborgs universitet byter bank för löneutbetalningar. Alla anställda ska registrera ett lönekonto i Swedbanks kontoregister senast den 30 april.

 • Vårens doktorspromotion firades högtidligt

  [2023-03-29] I fredags, den 24 mars, arrangerades den första av årets två doktorspromotioner. Då firades 170 nya doktorer, sju hedersdoktorer och tre pristagare i universitetets största akademiska högtid.

 • Nyheter i ISP-systemet mars 2023

  [2023-03-24] Den 29 mars driftsätts flera förbättrade funktioner i ISP-systemet.

 • Bli mentor och inspirera nyanlända till högre studier

  [2023-03-24] Universitetsvän är mentorprogrammet som ger möjlighet att bidra till ökad mångfald och inkludering. Vi söker nu studenter och doktorander som vill dela med sig av sina erfarenheter av studier till nyanlända.

Fler nyheter

Sidansvarig: Utbildningsenheten|Sidan uppdaterades: 2023-02-01
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://medarbetarportalen.gu.se/doktorand/?skipSSOCheck=true&referer=https%3A//www.gu.se/forskarutbildning
Utskriftsdatum: 2023-06-05

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?