Till startsida

Gemensamma regler för doktorander

De grundläggande lagar och förordningar som styr all utbildning på forskarnivå är Högskolelagen (1992:1434) och Högskoleförordningen (1993:100). Du kan läsa mer om dessa på Universitetskanslersämbetets hemsida.

Doktorandreglerna

Utöver lag och förordning finns specifika regler för Göteborgs universitet, de så kallade Doktorandreglerna.

Doktorandreglerna samt övriga dokument som styr utbildning på forskarnivå hittar du på universitetets sida med styrdokument.

Inom dessa ramverk har varje fakultet möjlighet att anpassa sin forskarutbildning efter verksamhetens förutsättningar och krav. Det betyder att det samlade regelverket inte ser likadant ut för alla doktorander vid Göteborgs universitet. Glöm därför inte bort att komplettera dina kunskaper om det allmänna regelverket med att ta reda på exakt vilka regler som gäller för doktorander vid din fakultet.

Klagomål på avvikelse från doktorandreglerna

Till regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet - Doktorandreglerna - finns kopplat:

Styrdokument: Handläggningsordning för klagomål från studenter om avvikelser från Göteborgs universitets regler för studier och examination på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå

Samverkansavtal

Utskottet för utbildning på forskarnivå har tillsammans med universitetets affärsjurister tagit fram en mall för avtal om samverkansdoktorand. Mallen fungerar som ett stöd och en utgångspunkt i institutionernas arbete samt i förhandlingar om så kallade samverkansdoktorander (doktorander med anställning utanför Göteborgs universitet). Svensk och engelsk mall i wordformat hittar du i högerspalten.

Observera: Gör först en kopia av filen för det avtal som ska skrivas. Vid frågor om och behov av anpassning av innehållet kontaktas juristerna vid Forsknings- och innovationskontoret.

Sidansvarig: Utbildningsenheten|Sidan uppdaterades: 2019-07-01
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://medarbetarportalen.gu.se/doktorand/Gemensamma+doktorandregler/?languageId=100000&skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2020-07-06

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?