Till startsida

Här kan du anmäla/avanmäla dig som AMO/HAMO

Du som blivit vald till arbetsmiljöombud eller huvudskyddsombud (AMO och HAMO) av dina kollegor,  behöver anmäla det till din fackliga organisation för att bli formellt bli utsedd. Observera att arbetsmiljöombud och huvudarbetsmiljöombud vid Göteborgs universitet endast kan utses av de fackliga organisationer som tecknat kollektivavtal med Göteborgs universitet som är Saco-S, OFR-S och SEKO.

Så här går det till:

  1. Initiera din anmälan som AMO/HAMO, ordinarie eller ersättare, genom att  klicka på länken för att komma åt formuläret
  2. Din anmälan hanteras som säkert brev i enlighet med GDPR.
  3. Din fackliga organisation godkänner din anmälan.
  4. Du är nu formellt utsedd och får ett bekräftelsemail.
  5. Ditt namn läggs till på Förteckning AMO.
  6. IA-support ger dig rätt behörighet i IA. För att hantera ärenden i IA så krävs också multifaktorautentisering via Freja eID+.                            
  7. Din specifika AMO/HAMO behörighet i IA är direkt kopplad till ditt/dina anmälda arbetsmijöområden. Därför är det  viktigt att du tydligt anger vilket/vilka arbetsmiljöområden du har blivit vald till när du fyller i formuläret.
     

Om du avslutar ditt uppdrag som AMO/HAMO innan mandatperioden är slut, måste du anmäla detta via samma formulär (du kan välja typen av anmälan efter att du har klickat på rubriken "Välj vilken typ av arbetsmiljöombud som avses"). Du får ett bekräftelsemail när facket formellt har godkänt att du avslutar ditt uppdrag. Samma sak gäller när du ändrar status från reserv till ordinarie eller från ordinarie till reserv.

Du behöver inte göra något när mandatperioden är slut. Din registrering försvinner per automatik.

Sidansvarig: Personalenhetens webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2023-12-18
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://medarbetarportalen.gu.se/anstallning/arbetsmiljo-och-halsa/din-arbetsplats/anmala-amo-hamo/?skipSSOCheck=true&referer=https%3A%2F%2Fmedarbetarportalen.gu.se%2Fservice-stod%2Ffor-arbetsgivare%2Farbetsmiljo%2Fmedverka%2Farbetsmiljoombud--amo%2Fnominering-och-val%2F
Utskriftsdatum: 2024-03-05

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?