Till startsida
Stabilitetsproblem med webbpubliceringsverktyget Drupal. Felsökning pågår.
Fredag 27 januari 10:02

Rektor om skärpta råd: "Nu gör vi allt vi kan för att undvika onödiga kontakter"

Nyhet: 2020-10-29

Efter torsdagens besked att Folkhälsomyndigheten fattat beslut om skärpta allmänna råd i bland annat Västra Götaland, betonar rektor Eva Wiberg allvaret och vikten av att följa råden.
− Den ökade smittspridningen just nu är mycket oroande, säger hon.

Antalet personer som diagnosticerats med covid-19 i Västra Götaland, Östergötland och Stockholm har ökat kraftigt. Efter samråd med regionerna skärper Folkhälsomyndigheten därför råden för alla som vistas där från och med idag den 29 oktober fram till den 19 november.

Råden innebär bland annat att undvika inomhusmiljöer som köpcentrum och gym, att om möjligt undvika fysisk kontakt med andra personer än de du bor med, och att avstå från att delta i möten och konserter.

Göteborgs universitet har allt sedan början av pandemin arbetat för en bromsad spridning av sjukdomen covid-19. Det innebär att universitetet under hösten fortsatt att bedriva en stor del av verksamheten digitalt och på distans. Som huvudregel gäller fortsatt tillfälligt hemarbete, restriktivitet med resor, att undvika trängsel i våra lokaler och att hålla avstånd.

Eva Wiberg poängterar vikten av att medarbetare och studenter fortsätter att följa såväl universitetets som Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

− Nu gäller det för oss alla att hålla fast vid de restriktioner vi vant oss vid och ytterligare bidra genom att göra allt vi kan för att undvika onödiga kontakter.

Läs mer:

AV:

Sidansvarig: Medarbetarportalens redaktion|Sidan uppdaterades: 2020-10-29
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://medarbetarportalen.gu.se/aktuellt/nyheter-detalj//rektor-om-skarpta-rad---nu-gor-vi-allt-vi-kan-for-att-undvika-onodiga-kontakter-.cid1703729?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2023-01-28

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?