Göteborgs universitet delar ut stipendier med anledning av kriget i Ukraina

Nyhet: 2022-04-21

Rektor Eva Wiberg fattade idag beslut om att inrätta stipendier för universitetets studenter från Ukraina, Ryssland och Belarus. Studenterna har möjlighet att få 50 000 kronor under våren.

– I den här satsningen vill vi stötta de studenter som redan är här och på grund av kriget har hamnat i ett utsatt ekonomiskt läge. Det gäller oavsett om man är från Ukraina, Ryssland eller Belarus, säger Eva Wiberg.

Stipendiet finansieras via Adlerbertska Student-och Elevbostadsstiftelsen och ska täcka studenternas levnadsomkostnader resterande vårtermin, samt under sommaren.

För att vara behörig till stipendiet ska den sökande vara rysk, ukrainsk eller belarusisk medborgare som studerar vid Göteborgs universitet och har hamnat i en försvårad ekonomisk situation direkt orsakad av kriget i Ukraina.

Sista dagen att ansöka är 13 maj.

Frågor? Kontakta Gry Gater, stipendiehandläggare International Centre

Läs mer om stipendiet Financial Aid Scholarship due to the war in Ukraine på gu.se

Sidansvarig: Medarbetarportalens redaktion|Sidan uppdaterades: 2022-05-09

Utskriftsdatum: 2022-05-18