Till startsida
Primula stänger för uppgradering torsdag den 28 maj kl. 17:00. Beräknas öppna igen den 3 juni.
Onsdag 27 maj 16:49
Den 30 maj slutar alla versioner av Zoom som är äldre än 5.0 att fungera. Se till att du har en uppdaterad version.
Tisdag 26 maj 12:52

Pam Fredmans pris

Pam Fredmans pris delas ut en gång per år till en välförtjänt lärare och forskare , eller grupp av lärare och forskare, som i Pam Fredmans anda har gjort värdefulla insatser inom social hållbarhet och det livslånga lärandet.

År 2019 delades Pam Fredmans pris ut till Annika von Hausswolff vid HDK-Valand för hennes arbete för ett socialt hållbart arbetsklimat bland de studerande på masterprogrammet i fotografi.

"Genom förebyggande och uppföljande arbete har Annika von Hausswolff möjliggjort för studenter i kris och deras kurskamrater att fullfölja sina studier och ta examen. Som ansvarig för masterprogrammet i fotografi har hon visat kraft och mod att inte ignorera problemen. Göteborgs universitet vill på detta sätt uppmärksamma betydelsen av enskilda lärares arbete och att insatser som riktar sig till enskilda studerande kan få en stor betydelse för lärandemiljön och inverkan på gruppen som helhet."

Priset

Priset, som består av ett diplom och ett bidrag till en institution/motsvarande om 20 000 kr per pristagare eller
max 50 000 kr, ska användas till pristagarens professionella förkovran. Det delas ut vid universitetets promotionshögtid i oktober varje år.

Nominering

Alla som undervisar eller forskar vid Göteborgs universitet kan nomineras och alla studenter och medarbetare inom universitetet kan nominera. Nomineringarna ska innehålla en motivering samt kontaktuppgifter till den som nomineras.

Nomineringstiden löper från 1 januari till och med den 31 mars det år
priset ska delas ut.

En priskommitté behandlar och styrelsen utser

När nomineringstiden löpt ut behandlar en priskommitté, utsedd av rektor, alla nomineringarna. Kommittén kan också föreslå pristagare, vilket innebär att ledamöter av kommittén eller till dem närstående inte kan tilldelas priset.

Universitetsstyrelsen utser pristagare efter förslag från kommittén. 

Pam Fredman

Pam Fredman var Göteborgs universitets rektor 2006-2017. Som universitetets avskedsgåva till henne instiftades ett pris med tanke på det engagemang hon visat i frågor inom hållbar utveckling - särskilt social hållbarhet och livslångt lärande. 

Dags att nominera!

Välkommen att nominera 2020 års pristagare.

Ladda ner och fyll i formuläret nedan och skicka det till  rektor@gu.se senast den 31 mars 2020.

Nomineringsformulär
Pam Fredmans pris

Sidansvarig: Akademiska högtider|Sidan uppdaterades: 2020-01-20
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://medarbetarportalen.gu.se/akademiska_hogtider/priser_och_utmarkelser/pam-fredmans-pris/?skipSSOCheck=true&referer=https%3A%2F%2Fstudentportal.gu.se%2Fnyheter%2Fnyheter-detalj%2F%2Fnominera-till-pam-fredmans-pris-2018.cid1552020%3FskipSSOCheck%3Dtrue%26referer%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.google.com%252F
Utskriftsdatum: 2020-05-29

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?