Till startsida

Pam Fredmans pris

Pam Fredmans pris delas ut en gång per år till en välförtjänt lärare och forskare , eller grupp av lärare och forskare, som i Pam Fredmans anda gjort värdefulla insatser inom social hållbarhet och det livslånga lärandet. Priset delades ut för första gången 2018.

Pam Fredmans pris delades år 2018 ut till Örjan Hansson och Ann-Christin Randahl med följande motivering:

"Örjan Hansson och Ann-Christin Randahl har som ledare för ämneslärarprogrammet utvecklat den unika kursen Hållbar utveckling med människan i centrum. De har gjort detta tillsammans med programrådet och i samverkan med Universeum och Världskulturmuseet. Kursen behandlar hållbar utveckling med fokus på social hållbarhet och mänskliga rättigheter ur ett ämnesdidaktiskt perspektiv. Genom samarbetet möter samtliga studenter alternativa lärmiljöer, vilka bidrar till att ytterligare integrera kunskaper om social hållbarhet och Örjan Hansson och Ann-Christin Randahl under doktorspromotionenmänskliga rättigheter inför den framtida yrkesutövningen. Kursen har, tillsammans med övrigt utvecklingsarbete inom hållbar utveckling letttill att ämneslärarprogrammet kunnat hållbarhetsmärkas."

Priset

Priset, som består av ett diplom och ett bidrag till en institution/motsvarande om 20 000 kr per pristagare eller
max 50 000 kr, ska användas till pristagarens professionella förkovran. Det delas ut vid universitetets promotionshögtid i oktober varje år.

Nominering

Alla som undervisar eller forskar vid Göteborgs universitet kan nomineras och alla studenter och medarbetare vid universitetet kan nominera. Nomineringarna ska innehålla en motivering samt kontaktuppgifter till den som nomineras. Nomineringsformulär finns att ladda ner och fylla i till höger på denna sida.

Nomineringstiden löper från 1 januari till och med den 31 mars det år
priset ska delas ut.

En priskommitté behandlar och styrelsen utser

När nomineringstiden löpt ut behandlar en priskommitté, utsedd av rektor, alla nomineringarna. Kommittén kan också föreslå pristagare, vilket innebär att ledamöter av kommittén eller till dem närstående inte kan tilldelas priset.

Universitetsstyrelsen utser pristagare efter förslag från kommittén.
 

Pam Fredman

Pam Fredman var Göteborgs universitets rektor 2006-2017. Som universitetets avskedsgåva till henne instiftades ett pris med tanke på det engagemang hon visat i frågor inom hållbar utveckling - särskilt social hållbarhet och livslångt lärande. 

Dags att nominera!

Välkommen att nominera 2019 års pristagare.

Ladda ner och fyll i formuläret nedan och skicka det till  rektor@gu.se senast den 31 mars 2019.

Nomineringsformulär
Pam Fredmans pris

Sidansvarig: Akademiska högtider|Sidan uppdaterades: 2018-12-11
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://medarbetarportalen.gu.se/akademiska_hogtider/priser_och_utmarkelser/pam-fredmans-pris/?skipSSOCheck=true&referer=https%3A%2F%2Fstudentportal.gu.se%2Fnyheter%2Fnyheter-detalj%2F%2Fnominera-till-pam-fredmans-pris-2018.cid1552020%3FskipSSOCheck%3Dtrue%26referer%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.google.com%252F
Utskriftsdatum: 2019-10-18

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?