Till startsida

JiGU: Jämställdhetsintegrering vid Göteborgs universitet

Jämställdhetsintegrering vid Göteborgs universitet.

JiGU, fortsättning på Göteborgs universitet

Arbetet med jämställdhetsintegrering på Göteborgs universitet har pågått under många år, vilket beskrivs närmare i slutrapport JiGU 2016-2019 som publicerades 2020.

I regeringens regleringsbrev för 2022 instrueras alla lärosäten att arbeta med jämställdhetsintegrering. På Göteborgs universitet bedrivs arbetet primärt inom tre fokusområden (klicka på de tre rubrikerna nedan för att läsa mer).

  1. Arbete med frågor som rör kön och jämställdhet i innehållet för utbildningen
  2. Fördelning av forskningsmedel
  3. Kompetensförsörjning

Inriktningen för åren 2023–2025 bygger vidare på tidigare arbeten och de redan identifierade utvecklingsområdena, men med tydligare ambition att samordna uppdrag och insatser kopplade till jämställdhet och likabehandling och dessutom utveckla styrning, organisering, stöd och uppföljning i arbetet.

Göteborgs universitets inriktning för arbete med jämställdhetsintegrering 2023-2025

Ansvar för fortsatt arbete

Hela verksamheten ansvarar för att integrera och driva arbetet med de tre fokusområden i sin ordinarie verksamhetsplanering (i den mån verksamheten innefattas) samt likabehandlingsplaner.

Tillgång till framtaget material under programperioden

Välkommen att kontakta personalenheten via HR-supporten om ni önskar tillgång till framtaget material eller har ytterligare frågor. Kontaktformulär till HR-supporten finner ni via länken till höger på denna sida.

 

HR-support

Stöd och råd i personalfrågor för chefer och HR-stöd.

Läs mer

Jämställdhetsperspektiv i utbildningen
Goda exempel – Samhällsvetenskapliga fakultetens jämställdhetspolicy vid revidering och fastställande av nya kurs- och utbildningsplaner och allmänna studieplaner.

Forskningsöversikt: sexuella trakasserier i akademin
Vetenskapsrådet har med anledning av #metoo tagit fram en forskningsöversikt som ger en aktuell bild av den forskning som finns i norden och internationellt om sexuella trakasserier i akademin. Författarna är Fredrik Bondestam och Maja Lundqvist vid Nationella sekretariatet för genusforskning vid Göteborgs universitet.

Forskningsöversikt: sexuella trakasserier i akademin

Pilotinstitutionernas erfarenheter
Ta del av några av pilot-institutionernas erfarenheter av arbetet med jämställdhets- integrering.

Pilotinstitutionernas erfarenheter

Sidansvarig: Personalenheten|Sidan uppdaterades: 2022-09-23
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://medarbetarportalen.gu.se/organisation/jamstalldhetsintegrering/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2023-03-26

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?