GU Play - Under helgen görs en större uppgradering av GU Play. Det innebär att tjänsten inte är tillgänglig från kl 22:00 fredagen den 28/1 till och med söndagen den 30/1.
Fredag 28 januari 11:48

International House slår upp sina portar

Nyhet: 2021-08-30

Nu slår portarna upp för International House Gothenburg – en ny mötesplats för internationellt rekryterade medarbetare. Här erbjuds aktiviteter, tjänster och vägledning för en enkel integration i det svenska samhället. Allt på ett ställe.

International House Gothenburg erbjuder stöd och rådgivning i allt från karriärutveckling och hur det professionella nätverket kan byggas upp till hur det svenska affärssystemet och skolsystemet fungerar. International House anordnar också flera utvecklingsprogram som förbereder för den svenska arbetsmarknaden samt support och aktiviteter för medföljande partners och familjer.

International House är ett samarbete mellan Göteborgs stad, Business Region Göteborg och Region Västra Götaland, under ledning av Move to Gothenburg, där Göteborgs universitet är en partner.

- International House är ett viktigt komplement till det stöd som Welcome Services och institutionerna erbjuder internt på universitetet, som stärker vårt mottagande av internationellt rekryterade medarbetare. Många gånger är det avgörande att även de medföljande erbjuds information om arbetsmarknaden och kommer in i nätverk. Där ser vi att International House kommer att fylla ett behov, säger universitetets HR-chef Jennie Knutsson.

Invigningen av International House Gothenburg äger rum den 2 september.

Mer information hittar du här: International House Gothenburg

Sidansvarig: Medarbetarportalens redaktion|Sidan uppdaterades: 2021-09-02