GU Play är otillgängligt från 25 juni kl 16:00 till 27 juni kl 15:00. Mer info på GU Plays webbsida.
Onsdag 23 juni 08:44

Tro och religion i världens mest sekulariserade land

Samtal

Sverige anses vara världens mest sekulariserade land, där tro är något privat och lite pinsamt. Men vi gifter oss i kyrkan, firar kristna högtider och när livet är tungt ber vi utan att tveka till den Gud vi inte tror på. Hur går det ihop? Och vad händer nu, när Sverige blir alltmer mångreligiöst?

Medverkande:

David Thurfjell, professor i religionsvetenskap, Södertörns Högskola
Karin Kittelmann Flensner, universitetslektor i utbildningsvetenskap, Högskolan Väst/Göteborgs universitet
Anna Lindman, journalist, programledare

Datum: 2016-07-04

Kategorier: Samverkan

Arrangör: Jonsereds herrgård/Göteborgs universitet, Studieförbundet Bilda

Plats: Visby Newman/Bildascenen, S:t Drottensgatan 12, Visby

Evenemangslänk: Läs mer om Tro och religion i världens mest sekulariserade land

Kontaktperson: Eva Staxäng

Sidansvarig: Medarbetarportalens redaktion|Sidan uppdaterades: 2016-04-19