Till startsida

Logotyp

Logotypen är den yttersta bäraren av universitetets visuella identitet. Det är en kvalitetsstämpel och ska alltid användas när universitetet står som avsändare. Studenter har rätt att använda logotypen på examensjobb och avhandlingar.

Logotypen består av sigillet plus namnet ”Göteborgs universitet”. Sigill och namn har en fast storleksrelation och placering i förhållande till varandra. Dessa får inte ändras. Sigill och namn får inte säras på och sigillet får inte användas ensamt. Egna logotyper får ej skapas. Logotypen får inte förvanskas. Om logotypen riskerar att förvanskas ska namnet ”Göteborgs universitet” skrivas ut med det typsnitt som används i övrig text.

Logotypen finns på svenska och engelska och är registrerad hos Patent- och registreringsverket.

Göteborgs universitets logotyp - tre varianter

Logotypen har en grundform med tre varianter. Det är den centrerade logotypen med en rad eller två rader under sigillet. Det är även den vänsterställda logotypen (sigillet till vänster och ordbilden till höger om sigillet) på en rad. Dessa varianter finns i universitetsblått sigill och svart namn, helsvart och helvit (negativ). Logotypen med universitetsblått sigill och svart namn får bara placeras på vit botten. Logotypen får tryckas i guld och silver vid högtider och ceremonier.

När universitetets logotyp tillämpas i mallar används logotyp på platta. Logotyp på platta levereras bara som en del av en mall. I mallen har logotypen och plattan en fast storlek och placering, mer information om placerings- och storleksprinciper hittar du här. Universitetets mallar finns i Mallar.

Grundlogotyper för nedladdning

Grundlogotyperna finns att ladda ner från universitetes bildbank: bildbank.gu.se/logotyperochmallar

Logotypens storlek och utrymme

Logotypen har en fast frizon på alla sidor. Frizonen skyddar logotypen och skapar luft runtom för att den ska framträda tydligt. Frizonen runt logotypen gäller även till papperets eller trycksakens kanter. (Undantag från utomhusskyltar, där frizonen är mindre.)

 

 

 

 

Logotypen får inte förvanskas

Om logotypen inte kan kvalitetssäkras ska namnet ”Göteborgs universitet” skrivas ut med det typsnitt som används i övrig text.

Förvanskas innebär att logotypens proportioner förändras i höjd-

 

eller sidled

olika delar, sigill och namn, säras på

 

uttryck blir suddigt eller pixelerat.

 

.

 

Kontaktinformation

Ladda ned logotyper

Grundlogotyper finns att ladda ned från bildbanken. bildbank.gu.se/logotyperochmallar

Grundlogotyper används i sammanhang där flera parter är avsändare eller vid högtider och för vissa profilprodukter.

 

Logotyp på platta finns för nedladdning på bildbanken. Den finns också att tillgå i de flesta av våra mallar i mallbiblioteket. I mallarna finns ett textfält för lokala enheter att skriva sitt verksamhetsnamn i. Logotyp på platta används i sammanhang där GU är huvudavsändare och inte i kombination med andra logotyper. 

Kontakta profil@gu.se om du vill veta mer om logotyp på platta. 

Sidansvarig: Kommunikationsenheten|Sidan uppdaterades: 2016-02-03
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://medarbetarportalen.gu.se/Kommunikation/visuell-identitet/grundprofil/logotyp/?skipSSOCheck=true&referer=https%3A%2F%2Fwww.google.se%2F
Utskriftsdatum: 2024-02-29

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?