Till startsida

Vision 2020 - ett styrande dokument

Göteborgs universitet ska med kvalitetsdriven forskning, utbildning och samverkan i en inspirerande miljö, uttalat samhällsansvar och globalt engagemang bidra till en bättre framtid.

Vision 2020, arbetades fram i en öppen process som engagerade över tusen medarbetare och studenter. Den beslutades av styrelsen i september 2012.

Införandet av Vision 2020

Som ett sätt att förverkliga strategierna i Vision 2020 introducerades under hösten 2012 en planerings- och uppföljningscykel. Det innebär bland annat att fakulteterna, Lärarutbildningsnämnden, Universitetsbiblioteket och gemensamma förvaltningen under senhösten lämnar sina treåriga, rullande handlingsplaner och sina ettåriga verksamhetsplaner till rektor.

Uppföljningen av verksamhetsplanerna redovisas för styrelsen i februari och diskuteras vid rektors verksamhetsdialoger med fakulteterna under våren.

Detta nya och strukturerade sätt att arbeta med verksamhetsplanering och uppföljning har fungerat väl. Processen har genomgående präglats av stort engagemang. Plan- och uppföljningsprocessen utgör ett fungerande verktyg för att utveckla verksamheten.

Videogalleri

Översyn ska hjälpa till att förverkliga Vision 2020

Visionsarbetet vid Göteborgs universitet går stadigt framåt och för att säkerställa att målen uppfylls görs en översyn av Vision 2020. Om fem år är genomströmningen av studenter, lärare och forskare betydligt större än idag och satsningen på det tvärdisciplinära UGOT Challenges har levererat världsledande forskning kring våra stora samhällsutmaningar. Det är några av visionens effekter tror prorektor Helena Lindholm Schulz.

Publicerad 2015-03-12

Dela filmen

Videogalleri

tipbox
Sidansvarig: Ingela Elofsson|Sidan uppdaterades: 2016-03-10
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://medarbetarportalen.gu.se/vision2020/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2016-10-21

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?