Till startsida

Doktorand vid Göteborgs universitet

Välkommen till Göteborgs universitets doktorandsidor. Här hittar du gemensam information för alla universitetets doktorander.

Observera att det kan finnas viktiga skillnader mellan de olika fakulteterna. Därför måste du också ta del av fakultetens egen doktorandinformation för att få en helhetsbild av vilka regler som gäller för just dig.

Doktorandanställningar som helt eller delvis finansieras av Göteborgs universitet annonseras bland universitetets lediga anställningar.

Introductory Course for Third-Cycle Students

Är du nyligen antagen till utbildning på forskarnivå? Då har du väl inte glömt att anmäla dig till höstens Introductory Course for Third Cycle Students?

Samtliga doktorander som är antagna till utbildning på forskarnivå ska, i enlighet med beslut av rektor, delta i den obligatoriska introduktionsutbildningen för doktorander. Läs mer om kursen och anmäl dig här.

Nyheter

 • Omorganisation och ny ledning för CUL

  [2016-08-17] En ny organisation för lärarutbildningen innebär att Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning, CUL, flyttas från LUN till Utbildningsvetenskapliga fakulteten. Den nya organisationen började gälla den 1 juli 2016 och ett implementeringsarbete har nu påbörjats. En ny vetenskaplig ledare, Susanne Garvis, har utsetts.

 • Kurs: Skydd av forskningsinformation

  [2016-08-17] Ny kurs om skydd av forskningsinformation samt förebyggande av oredlighet i forskning.

 • Fokus på rasism och makt

  [2016-08-15] Rasism och makt är några av de huvudfrågor som över 50 doktorander och seniorforskare fokuserar på under den intensiva sommarskola som pågår i Göteborg denna vecka. Sommarskolan arrangeras av det nordiska excellenscentret JustEd med många deltagare från Göteborgs universitet.

 • Ny avhandling i fotografisk gestaltning

  [2016-08-12] Annica Karlsson Rixon presenterar avhandling i fotografisk gestaltning. "Queer Community through Photographic Acts" är en ny avhandling i fotografisk gestaltning som undersöker hur fotografi kan användas som både media och handling för att skapa gemenskaper.

Fler nyheter

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://medarbetarportalen.gu.se/doktorand/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2016-08-26

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?