Till startsida

Doktorand vid Göteborgs universitet

Välkommen till Göteborgs universitets doktorandsidor. Här hittar du gemensam information för alla universitetets doktorander.

Observera att det kan finnas viktiga skillnader mellan de olika fakulteterna. Därför måste du också ta del av fakultetens egen doktorandinformation för att få en helhetsbild av vilka regler som gäller för just dig.

Doktorandanställningar som helt eller delvis finansieras av Göteborgs universitet annonseras bland universitetets lediga anställningar.

Introductory Course for Third-Cycle Students

Är du nyligen antagen till utbildning på forskarnivå? Då har du väl inte glömt att anmäla dig till höstens Introductory Course for Third Cycle Students?

Samtliga doktorander som är antagna till utbildning på forskarnivå ska, i enlighet med beslut av rektor, delta i den obligatoriska introduktionsutbildningen för doktorander. Läs mer om kursen och anmäl dig här.

Nyheter

 • 22-årigt detektivarbete är klart

  [2016-09-21] Det tog 22 år, men nu är han färdig. Letandet efter befrielseteologin rötter tog honom till Schweiz, Paris och Latinamerika. Han fann det han sökte och hoppas nu på en post doc. - Det kändes konstigt i somras när jag lämnat ifrån mig mitt manus, nästan lite tomt, säger Ulf Borelius som disputerar den 23 september.

 • Nya doktorander på Humanisten

  [2016-09-14] - Jag gratulerar er till att ha valt den här karriären som mycket väl kan komma att bli ett livslångt engagemang. Så inledde prodekan Mats Andrén den veckolånga introduktionskurs som varje höst hålls för nyantagna doktorander vid Humanistiska fakulteten.

 • Utlysning av doktorandanställning i journalistik, medier och kommunikation

  [2016-09-09] Doktorandanställningen ingår i forskningsprojektet Role of European Mobility and its Impacts in Narratives, Debates, and EU Reforms, finansierat av EU:s forskningsprogram Horizon 2020. Den del av forskningsprojektet som doktorandanställningen ingår i syftar till att undersöka allmänhetens attityder till migration och hur dessa påverkas av olika typer av medierade budskap. Forskningsprojektet kommer att bygga på panelstudier och experiment som genomförs i sju europeiska länder. Det kommer att bedrivas i samverkan med University of Vienna i Österrike och Johannes Gutenberg University i Mainz, Tyskland.

 • Introduktion för doktorander

  [2016-09-07] Den 16 september startar höstens introduktionsutbildningar för universitetets medarbetare. Detta datum är bokat för doktoranderna som har en egen introduktionsdag. Både denna utbildning och den introduktionsdag för nyanställda som hålls den 27 oktober är på engelska.

Fler nyheter

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://medarbetarportalen.gu.se/doktorand/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2016-09-28

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?